Професор Питър Хийпър от университета Куинс в Белфаст  се е чудил

...
Професор Питър Хийпър от университета Куинс в Белфаст  се е чудил
Коментари Харесай

3 неща, които детето учи, докато е все още в утробата!


Професор Питър Хийпър от университета Куинс в Белфаст  се е чудил дали може да се харесва храната още преди раждането. Той организира изследване, в което бъдещи майки, на които им следва скоро да родят ядат или режат чесън. Резултатите са много забавни, защото децата, родени от майки, от първата група се хранят с чесън даже на възраст от 8-9 години.
Същото се отнасяло и за сок от моркови: 5- и 6-месечни бебета, чиито майки пиели подобен сок по време на бременността го харесват доста. Професор Хийпър казва, че е евентуално децата да разпознават родителите си и да усещат същия усет какъвто са усещали в утробата.


2. Слушане на звуци


Група учени от Финландия създали един опит, където група от бременни дами слушат приспивни песни, а  друга група още веднъж бременни дами, не слушат музика. Резултатът е, че бебетата от първата група са реагирали на песните, към които  другата група е безразлична. Изследователите стигат до извода, че първите би трябвало да са научили приспивните песни, до момента в който са били вътре в утробата.
3. Разпознаване на речта


Атена Воулоуманос, психолог от Нюйоркския университет, съпоставя реакциите на новородени бебета, чувайки човешката тирада и звуци и е открито, че бебетата реагират на речта. Те са още по-интензивни, когато чуят майчиния си език.


Изследването оказва помощ да се удостовери нещо доста значимо: положителните акустични звуци са наложителни за неродените бебета и деца, както и че е значимо да им бъде говорено, тъй като прибързано родените бебета биха могли да имат нарушавания на говора, в случай че те не чуват задоволително човешка тирада.

Инфо: http://ponichka.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР